Gevolgen van klimaatverandering op uw woning

Gevolgen van klimaatverandering op uw woning

Wat zijn de gevolgen van klimaatverandering op uw woning en woongenot

Dat de zomers de laatste jaren steeds warmer worden voelen we niet alleen buiten, maar in de meeste gevallen ook binnenshuis. 

De kozijnen krijgen er flink van langs. De zon kent geen genade en brand er flink op los. Dagen achtereen. Een hete zomer staat garant voor een natte herfst. Het zijn geen voorzichtige buitjes die voor de deur staan, maar stortbuien. Dus veel tijd om bij te komen, hebben de kozijnen niet.

Voorkom hete zomers

De gevolgen van de klimaatverandering zijn duidelijk zichtbaar. Het is helder dat niet alle huizen voorbereid zijn op deze extremiteiten. Vooral houten kozijnen hebben het zwaar. Hierdoor heeft u te maken met veel onderhoud en eerlijk is eerlijk: dat stellen we vaak (te) lang uit. Het gevolg is een vervaagde kleur, afgebladderde verf, rottend hout, kieren en gaten. Hierdoor vliegt de hitte in de zomer naar binnen en in de winter lekt de gestookte warmte langs dezelfde weg naar buiten. Gevolg: het is in de zomer binnen snikheet en in de winter hartstikke koud.

Bereid uw woning voor op de klimaatverandering

Zeker nu we veel thuiswerken, merken we pas hoe belangrijk wooncomfort eigenlijk is. Bereid u voor op de klimaatverandering en laat u daarom informeren over kunststof kozijnen. Deze bieden u een aanzienlijk beter wooncomfort. Hiermee voorkomt u in elk geval slapeloze nachten vanwege de hitte de komende 50 zomers. En hoeft u na een zomervakantie niet gesloopt aan het werk. Want de klamme plaknachten eisen hun tol op het gebied van humeur en concentratie.

Onderhoudsarme kozijnen

Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien reageren veel minder heftig op extreme hitte en kou. Bovendien blijft ondanks de felle zon en de krachtige regenval de kleur altijd helder. Het onderhoud van uw ramen en deuren is minimaal: af en toe schoonmaken met een vochtige doek is voldoende.
Informeer vooral ook even naar de mogelijkheden van isolatieglas. We helpen u graag in de keuzen van HR++, triple glas, verwarmd glas, doorvalveilig glas of welk glas dan ook. Kijk wat u nog meer kunt doen aan isolatie en onderzoek of u recht heeft op subsidie.

Bezoek onze showroom

Onze tip: bereid u voor op de klimaatverandering en kies voor onderhoudsarme en isolerend kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien! Desgewenst met exact passende horren en vergeet ook de zonwering niet. We laten u de mogelijkheden zien en vertellen u over de prijs van kunststof kozijnen. Zo stoomt u zich nu klaar, voor het klimaat van de toekomst! Bezoek de showroom (op afspraak) van Koster Glas en Kozijnen en bekijk de mogelijkheden.

Tot snel aan de Lavendelweg 19 in Groningen.