Wij leveren plissé hordeuren, inzethorren en rolhorren voor in uw houten en kunststof draaikiepramen.

HORREN

Naast het weren van de zon is ook het weren van insecten en pollen van groot belang in de zomer. Wij leveren plissé hordeuren, inzethorren en rolhorren voor in uw houten en kunststof draaikiepramen.

Plissé hordeuren

De Plissé hordeur is voorzien van geplisseerd horrengaas, welke vele malen sterker is dan strak horrengaas. De doorkijk is weliswaar iets minder dan bij de strakke uitvoering, maar het voordeel is dat het beter zichtbaar is waardoor men er niet zo snel doorheen loopt.

Het systeem neemt weinig plaats in. Er wordt namelijk geen gebruik gemaakt van een onderdorpel, maar van een geleidingsstrip met een hoogte van slechts 3 mm.

De Plissé hordeur is onderhoudsvrij en weerbestendig. ’s Winters kunt u het systeem op een eenvoudige manier uitnemen en opbergen.

Inzethorren

De inzethor wordt op maat gemaakt en geleverd met een aluminium kader in dezelfde kleur als het draaikiepraam. Het grote voordeel van de inzethor is dat deze gemonteerd kan worden zonder te boren of te schroeven. De hor wordt in het geopende raam geplaatst, waarna het raam in elke stand te gebruiken is. De inzethor wordt standaard geleverd met grijs gaas, maar er kan bijvoorbeeld ook gekozen worden voor pollenwerend gaas.

Rolhorren

De aluminium rolhor wordt op maat geleverd. In open toestand zit het gaas opgerold in de aluminium cassette op de bovendorpel. Het gaas loopt in de kleur-gecoate zijrails. Het geleide rail is voorzien van stevige borstels welke voorkomen dat het gaas er uit waait. De rolhor is voorzien van zwart gaas en een ‘speedreducer’, die er voor zorgt dat het gaas in een rustig tempo terug rolt in de cassette.

Meer weten over horren?

Wilt u meer weten over horren? Neem dan via ons contactformulier vrijblijvend contact met ons op. Uiteraard bent u ook van harte welkom in onze showroom aan de Lavendelweg 19 in Groningen.