Subsidie op kunststof kozijnen

Subsidie op kunststof kozijnen

De subsidiepot rondom het verduurzamen van woningen is begin dit jaar weer flink gevuld: met € 124 miljoen. Goed nieuws: de mogelijkheden zijn verruimd. Deze financiële tegemoetkoming van de overheid trekt steeds meer mensen over de drempel om te verduurzamen.

Het belang van energiezuinig (en daarmee goedkoper wonen) is goed doorgedrongen in de meeste huishoudens. Overal zien we vakmensen aan de slag met een isolerende schuifpui, een aanbouw, dakkapel, veranda of een isolerende voordeur.

Onderhoudsarme kozijnen
Zeker nu we allemaal veel thuis zijn, willen we natuurlijk prettig wonen (en werken). Dus met (gevoel van) meer ruimte en zonder tocht in uw nek of vocht aan de binnenzijde van de ramen. Goed om te zien dat de financiële hulp van de overheid ervoor zorgt dat veel mensen hun tochtende houten kozijnen vervangen door onderhoudsarme kozijnen met isolatieglas. Zo komen we steeds dichter bij de ambities van het Klimaatakkoord van Parijs.

Maar hoe zit dat nu precies met de subsidie op kunststof kozijnen? Wat is er veranderd?

Tot 2020 putten de woningeigenaren uit de SEEH (Subsidie Energiebesparing Eigen Huis). Je moest 2 isolerende maatregelen nemen om er aanspraak op te maken. Vanaf 2021 mogen alleen Vereniging van Huiseigenaren (VvE’s) de SEEH inzetten, maar deze pot is al leeg.
Huiseigenaren zijn verwezen naar een andere subsidieregeling. Zij mogen uit de pot van de ISDE (Investering Subsidie Duurzame Energie) smullen. U hoeft niet langer twee isolerende maatregelen te treffen. Eén is genoeg, als u deze maar combineert met een energiezuinige maatregel zoals een warmtepomp, zonneboiler of een aansluiting op het warmtenet.

Nú is het moment voor goede kozijnen
De bodem van de subsidiepot voor VvE’s is weliswaar binnen 2 maanden bereikt, maar gelukkig zit er nog een mooi bedrag in de pot waar de huiseigenaren uit mogen gebruiken. Bent u voornemens uw woning te verduurzamen of zijn de houten kozijnen aan vervanging toe? Dan is dít het moment.

Energiebespaarlening
Heeft u e er nu even geen geld voor? Wacht op uw vakantiegeld, sluit een extra hypotheek af of zet de Energiebespaarlening in. Een ideale overheidsmaatregel om tegen zeer lage rente te lenen. Zoals u merkt wordt er veel in het werk gesteld om u energiezuinig te laten wonen. Fijn voor het milieu, maar ook voor uw wooncomfort én portemonnee.

Meer weten over subsidie op kunststof kozijnen?
Bent u geïnteresseerd in isolerende kozijnen, ramen, deuren of schuifpuien met isolatieglas? Neem dan contact op met Koster Glas en Kozijnen in Groningen en laat u adviseren over ons Energiekozijn. In dit kozijn van de toekomst kunt u nu HR++ plaatsen en later alsnog voor triple glas gaan. In zowel ons Hollands Blok profiel als in ons Hollands facet profiel zit u voor nu en de toekomst goed.