Subsidie op kunststof kozijnen │ Koster Glas en Kozijnen Groningen

Subsidie op kunststof kozijnen │ Koster Glas en Kozijnen Groningen

De overheid betaalt met de ISDE-subsidie mee aan kunststof kozijnen, ramen, deuren of een schuifpui voorzien van HR++ isolatieglas of triple isolatieglas.

Subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas

Uw woning goed isoleren is belangrijk. Zowel voor het milieu als voor uw portemonnee en uw wooncomfort. Kunststof kozijnen in combinatie met isolatieglas maken een wereld van verschil.

Om iedereen de kans te geven minder energie te verbruiken en bij te dragen aan een lagere Co2-uitstoot, stimuleert de overheid woningisolatie via de ‘Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE)’. Vanaf begin dit jaar zit er maar liefst € 350 miljoen in de subsidiepot om woningisolatie te stimuleren. Profiteer dus mee!

Ramen zijn vaak tochtgaten 

Het is bekend dat de meeste warmte de woning verlaat via ramen en deuren. Daarom is het slim om te investeren in kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in combinatie met isolatieglas. Zowel voor HR++ isolatieglas als voor triple isolatieglas beschikken wij over uitstekende isolerende, inbraakwerende en onderhoudsarme kunststof kozijnen. Informeer vooral naar onze Energie Kozijn serie.

HR++ of triple isolatieglas

Met kunststof kozijnen in combinatie met HR++ isolatieglas behaalt u een U-waarde van 1,2 W/m2K en kan de subsidie per m2 oplopen tot € 53 per m2. Kiest u voor kunststof kozijnen in combinatie met triple isolatieglas dan verliest u nóg minder warmte (U-waarde van 0,88 W/m2K) en kunt u maar liefst tot € 150 per m2 isolatieglas aan subsidie ontvangen.  

Subsidie verdubbelaar

Om aanspraak te maken op de ISDE-subsidie is één isolatiemaatregel voldoende, maar als u een tweede investering doet, verdubbelt u de subsidie. Het is dan wel van belang dat u binnen 24 maanden de tweede isolatiemaatregel neemt (zonneboiler, wandisolatie, dakisolatie, etc.). U regelt de subsidieaanvraag eenvoudig via het stappenplan van de Rijksoverheid.

Voordelen van subsidie op kunststof kozijnen met isolatieglas:

  1. de overheid betaalt mee aan uw woningisolatie;
  2. eenvoudig aan te vragen via de RVO;
  3. woningwaarde stijgt;
  4. beter wooncomfort;
  5. lagere energierekening.

Energiebespaarlening

Als u de investering niet zelf voor wilt of kunt schieten, dan kunt u gebruikmaken van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. U leent tegen een aantrekkelijke rente die u vaak al (deels) met de besparing op uw energiekosten kunt aflossen. Heeft u uw vakantiegeld gestort gekregen, een erfenis ontvangen of heeft u een ander financieel voordeel? U mag wanneer dat u uitkomt tussentijds boetevrij aflossen. In veel gevallen kunt u ook uw hypotheek ophogen om deze slimme investering te bekostigen.

Bezoek de showroom

Wilt u meer weten over de ISDE-subsidie of andere subsidies waar u mogelijk recht op heeft of bent u benieuwd naar de prijzen van kunststof kozijnen? Neem dan gerust contact met ons op of bezoek de showroom aan de Lavendelweg 19 in Groningen.