Verwarmd glas Koster Glas en Kozijnen Groningen

Verwarmd glas Koster Glas en Kozijnen Groningen

Verwarmd glas in uw kozijnen voor nóg meer wooncomfort

We zijn allemaal zoekend naar wooncomfort. Liefst op een duurzame manier. Kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien isoleren enorm goed. Zeker in combinatie met ons isolatieglas. Maar feit is dat raampartijen kou aantrekken. Goed nieuws: met de komst van verwarmd glas hoeft u zich niet langer neer te leggen bij dit euvel.

Kachel in het glas

Om extra licht en gevoel van ruimte te creëren in de woning, zien we vaak dat houten ramen vervangen worden door een kunststof schuifpui of openslaande deuren. Mensen krijgen dan nog weleens te maken met het feit dat ze geen plek meer hebben voor de radiator die voorheen onder het raam zat. Wij adviseren in zo’n geval verwarmd glas: een kachel in het isolatieglas. Met verwarmd glas blokkeert u de kou namelijk bij de bron. Als u vlak bij de schuifpui staat, voelt u een behaaglijke warmte waar u het liefst tegenaan kruipt in plaats van kou. Verwarmd glas noemen we ook wel knuffelglas.

Hoe werkt verwarmd glas?

Aan de binnenkant van het isolatieglas is een onzichtbare coating aangebracht waar spanning op gezet wordt waardoor warmte ontstaat. De warmte verspreidt gelijkmatig over het glasoppervlak. De behaaglijke infraroodwarmte voelt aan als zonnewarmte. Het werkt vrij eenvoudig: de ene glaslaag geleidt de elektriciteit die de warmte genereert en de andere laag reflecteert de warmte naar binnen.

Prettige stralingswarmte

Verwarmd glas hoeft u niet aan te sluiten op de bestaande verwarmingsinstallatie. U bedient het verwarmd glas met een apart paneel aan de wand. De straling van de ruit geeft geen verplaatsing van stof, dus ideaal voor mensen met astma.

Wanneer is verwarmd glas handig?

Verwarmd glas passen we op steeds meer plaatsen toe. Soms moet u heel efficiënt met de ruimte omgaan en is er geen plaats voor een radiator. Ook bij een uitbouw of serre waar u graag dicht bij het raam zit om goed naar buiten te kijken, is verwarmd glas ideaal. Verwarmd glas biedt ook een mooie oplossing in huizen waar geen leidingen liggen.

Bezoek de showroom in Groningen

Wilt u meer weten over verwarmd glas? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bezoek onze showroom aan de Lavendelweg 19 in Groningen.