Schuifpui als tegenhanger van openslaande deuren

Schuifpui als tegenhanger van openslaande deuren

Schuifpui│Koster Glas en Kozijnen Groningen

Een schuifpui geeft een mooi zicht naar de tuin. Dankzij de sterke isolatie van kunststof en het feit dat de kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien niet geverfd hoeven te worden, houdt u tijd en geld over. Zet uw schuifpui op een kier en pak binnen of buiten uw welverdiende rust.

Schuifpui als tegenhanger van openslaande deuren

“Er is niets zo lekker als een schuifpui tussen je woning en de tuin,” vindt meneer Klaver uit Groningen. Hij kocht twee maanden terug een kunststof schuifpui omdat de openslaande deuren te veel ruimte innamen in zijn stadstuin.

Maar dat was zeker niet de enige reden dat Klaver deze overstap maakte. “Ik ben nu 40 jaar en ik verwacht dat ik een poos in de woning die ik begin dit jaar kocht, blijf wonen. Daarom heb ik gekozen voor kunststof draaikiep ramen, een schuifpui van kunststof en een kunststof achterdeur. Dan hoef ik aan één zijde tenminste nooit mijn woning meer te verven. Ik zie de zomer al voor me: de buren verven het huis en ik zit lekker buiten in mijn stadstuin de krant te lezen.”

VKG gecertificeerd

Klaver wist zeker dat hij een schuifpui wilde, maar ging niet over één nacht ijs. Hij keek op internet en bezocht meerdere websites. “Ik bezocht onder meer de showroom van Koster Glas & Kozijnen. Mijn nicht had daar grachtengroene hout-look-a-like kozijnen vandaan. Van haar begreep ik dat je de keuze hebt uit enorm veel kleuren. Ook vernam ik dat Koster VKG gecertificeerd is. Omdat het best een investering is, vind ik de zekerheid wel prettig.”

Screenline raamdecoratie

Omdat Klaver toch bezig was, heeft hij tussen het dubbelglas van de schuifpui Screenline laten plaatsen. Deze raamdecoratie is tussen het isolatieglas geplaatst en waait dus niet weg als de pui op een kier staat, ook maakt stof geen schijn van kans. Precies in het straatje van Klaver. “Ik bedien de raamdecoratie vanaf de bank met een afstandsbediening ’s avonds op zo’n manier dat ik wel de gezellige tuinverlichting zie, maar de achterburen niet bij me naar binnen kunnen kijken.”

Met staal versterkt kunststof

Klaver maakte de keuze voor zijn pui vrij snel, want hij moest íets doen. De houten ramen, achterdeur en openslaande deuren uit 1963 waren aan vervanging toe. “Er zaten allerlei kieren tussen de ramen en het kozijn. Om frisse lucht binnen te krijgen, hoefde ik geen raampje open te zetten,” bekent hij. “Het met staal versterkte kunststof van Koster sluit 100% aan en dat blijft het zeker 30 jaar doen.

Houtnerf structuur

De achterkant van het pand ziet er schitterend uit. “Het klinkt vreemd, maar mijn woning lijkt door al het licht groter. De blauwe kozijnen zijn werkelijk niet te onderscheiden van echt hout,” vindt hij. “Over een poosje ga ik verder met de voorkant van mijn huis. Omdat deze aan de noordkant ligt, hoeft dat niet perse nú. Fijn, want dan kan ik nog even sparen.”