Kiest u voor kunststof kozijnen of voor houten kozijnen?

Kiest u voor kunststof kozijnen of voor houten kozijnen?

U heeft uw hele woning twee jaar geleden laten schilderen. Dit kostte behoorlijk wat en nu verliezen de kozijnen alweer kleur. De gerepareerde plekjes weten zich na iedere schilderbeurt sneller door de verf naar buiten te werken. Wat moet u doen?

Schildert u ze nog een keer of is het tijd voor nieuwe kozijnen? En dan volgt de vraag: Gaat u dan weer voor hout of kiest u dit keer voor onderhoudsarme kozijnen, ramen, deuren en schuifpui? Een belangrijke keuze, want het is een hele investering.

“Die investering valt eigenlijk best mee,” stelt eigenaar Bennie Koster van Koster Glas & Kozijnen uit Groningen. “Nieuwe kozijnen isoleren natuurlijk veel beter, waardoor je energierekening flink daalt en je de kozijnen terugverdiend. Bovendien heb je allerlei interessante bespaarleningen waarmee je de nieuwe kozijnen kunt financieren.” Dat is goed om te horen, maar dan nog blijft de vraag staan: houten kozijnen of kunststof kozijnen?

Kunststof in 150 kleuren

Bennie hoort mensen vaak zeggen dat de keuze ligt aan de stijl van de woning, maar eigenlijk maakt dat volgens hem weinig uit. “Met kunststof kunnen we ons aanpassen aan iedere bouwstijl omdat het verschil tussen hout en kunststof dankzij de innovaties van afgelopen jaren amper meer zichtbaar is. De kleuren wit en crème zijn uitgebreid met een kleurenpalet van wel 150 kleuren. Hierdoor kun je gerust een houten raam combineren met bijvoorbeeld openslaande deuren van kunststof. In exact dezelfde kleur en houtnerfstructuur. In ieder gewenst formaat,” weet hij.

De warme uitstraling van kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen van Koster Glas & Kozijnen maken gebruik van de rechte hoekverbinding (Hollandse Hoek®) zoals we dit van hout kennen (in plaats van een diagonale aanhechting in de hoeken). En de scharnierkapjes waar je vroeger bij kunststof tuindeuren aan vast zat, zijn vervangen door slanke ronde scharnieren. U kunt zelfs voor de binnenzijde van uw kunststof kozijnen, ramen, deuren of schuifpui een andere kleur of structuur kiezen dan aan de buitenzijde. Optisch zijn er dus geen verschillen meer. Voor sommigen kan de keuze samenhangen met het nostalgische gevoel van hout. Maar ook kunststof kent dankzij de LIGNA houtnerfstructuur een ongekend warme persoonlijkheid.”

5 redenen om voor kunststof te kiezen

  • Kunststof is onderhoudsarm; u hoeft uw ramen, deuren en schuifpui nooit meer te (laten) verven.
  • Kunststof is kleurecht. Om de kleur echt stralend te houden, is het belangrijk dat u er bij het zemen van de ramen even met een vochtige doek langsgaat.
  • Onze kunststof kozijnen worden op basis van Schüco profielen in de Select Windows fabriek Ze worden rondom versterkt met staal. Hierdoor zijn ze inbraakwerend.
  • Doordat kunststof kozijnen niet krimpen of uitzetten, blijven ze altijd goed isoleren (minder verbruik fossiele brandstoffen én uw energierekeningrekening valt lager uit). Dit betekent bovendien minder geluid van buiten.
  • 15 jaar garantie op het materiaal, de montage en de kleur/structuur en voorzien van het VKG Keurmerk.

Kunststof kozijnen of toch hout? Bezoek onze showroom

De kunststof kozijnen van tegenwoordig zijn dus nauwelijks te onderscheiden van hout. Waarom zou u dan nog voor houten kozijnen kiezen? Wilt u hier advies over, maak dan vrijblijvend een afspraak in de showroom aan de Lavendelweg 19 in Groningen.