Page content

article content

Waar let u op bij de aanschaf van kunststof kozijnen?

De keuze voor kunststof kozijnen heeft u gemaakt. De voordelen zijn u meer dan duidelijk. Maar u bent er nog niet: waar moet u op letten bij de aanschaf ervan? Wij geven u graag een aantal tips.

Kies voor een leverancier met een VKG Keurmerk

De belangrijkste stap: check of de leverancier aangesloten is bij het VKG. Dit keurmerk garandeert behalve een uitstekende kwaliteit kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien ook de garantie van professioneel opgeleide monteurs. Bovendien valt uw aanschaf met een VKG-Keurmerk in het Waarborgfonds.

 

Check of afwijkende formaten/toepassingen mogelijk zijn

Vraag goed na of alle maten en vormen kozijnen te leveren zijn. Omdat wij alles in de eigen moderne Nederlandse fabriek maken, is alles mogelijk. Zelfs voor een driehoekig kozijn draaien wij onze hand niet om.

 

Bezoek showrooms

Bezoek de showroom van een leverancier, zodat u ook kunt zien en voelen wat u uiteindelijk kunt verwachten. Vraag de adviseur het hemd van het lijf over isolatiewaarden, inbraakwerendheid, duurzaamheid, formaten, merken, kleuren en structuren.

 

Vergelijk verstandig offertes

Ga niet over één nacht ijs. Laat u goed informeren door specialisten en vraag minimaal drie offertes aan. Kijk goed wat u krijgt voor uw geld. Ga daarbij niet blind voor de laagste prijs, want goedkoop is duurkoop. Regelmatig komen kunststof kozijnen uit landen die andere kwaliteitsstandaarden hanteren.

 

Service en garantie

Let behalve op de prijs/kwaliteit ook op service en garantievoorwaarden. Onze kunststof kozijnen worden allemaal op basis van Schüco profielen gemaakt, vandaar dat wij zonder enige twijfel 15 jaar garantie geven op onze kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien.

 

Denk ook goed na over de kleur en uitstraling van uw kozijn

Qua kleur van uw kozijnen kunt u alle kanten op. Wij leveren kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien in maar liefst 125 verschillende kleuren met een houtnerf, matte of metallic structuur. Wat u ook kiest, zorg dat het kunststof kozijn past bij de uitstraling van uw woning. Streeft u een houtlook na, zorg dan dat u kozijnen aanschaft met een rechte hoekverbinding  (Hollandse Hoek® ). Zeker met een houtstructuur is uw kozijn van kunststof nauwelijks te onderscheiden van een houten kozijn.

 

Kies het juiste isolatieglas

Kunststof kozijnen zijn behalve inbraakwerend ook isolerend. Wees verstandig en maak uw aanschaf goed af: laat u informeren over het juiste isolatieglas. Denk onder andere aan zonwerend glas, HR++ isolatieglas, gelaagd veiligheidsglas, glas-in-lood, brandwerend glas en tripple glas. Laat uw isolatieglas vervolgens professioneel monteren.

Stel uzelf de volgende vragen bij de aanschaf van kunststof kozijnen:

  • Is uw leverancier VKG gecertificeerd?
  • Heeft u minimaal 3 offertes vergeleken?
  • Heeft u verder gekeken dan alleen de prijs?
  • Van welk merk zijn de kunststof profielen?
  • Wat zijn de service en garantievoorwaarden?

 

 

Meer weten over de aanschaf van kunststof kozijnen?

Wenst u meer informatie over de aanschaf van kunststof kozijnen of bent u benieuwd naar onze kunststof kozijnen prijzen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of kom langs in onze showroom op de Lavendelweg 19 in Groningen.

Comment Section

2 reacties op “Waar let u op bij de aanschaf van kunststof kozijnen?


Door Marie de Jonge op 12 september 2019

Service en garantievoorwaarden zijn inderdaad belangrijk om te hebben. Het kan natuurlijk gebeuren dat er iets kapot gaat. Daarnaast ook goed om wat verschillende soorten en opties bekijken voordat je een keuze maakt.


Door Vincent Rondwijk op 19 mei 2020

Het is inderdaad verstandig om verschillende offertes aan te vragen. Zo kom je gelijk meer te weten over de mogelijkheden en services. Toen een aantal ruiten in onze schuur kapot gingen, hebben wij ook gekozen voor beter glas en andere kozijnen.

Plaats een reactie


*