Koster Glas & Kozijnen Select Windows Partner van het Jaar 2021

Koster Glas & Kozijnen Select Windows Partner van het Jaar 2021

Koster Glas & Kozijnen is uitgeroepen tot ‘Partner van het Jaar 2021’. Eigenaar Bennie Koster was totaal verrast toen Amanda Knol, directeur van Select Windows, hem de bokaal overhandigde. “Deze zag ik niet aankomen.”

Ieder jaar gaat de uitreiking van deze prestigieuze prijs gepaard met een benchmark waar alle Select Windows partners bij aanwezig zijn. “Dan zijn de ondernemers erop bedacht dat de kans erin zit dat zij met de bokaal naar buiten kunnen wandelen. Dit jaar ging de benchmark wegens corona niet door dus ik was er totaal niet mee bezig,” vertelt Bennie.

Hectisch jaar
Bennie is enorm blij met deze herkenning. “Het was me het jaar wel hoor,” blikt hij terug. Tuurlijk ben ik blij en dankbaar dat we zoveel isolerende kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien hebben mogen plaatsen bij klanten, maar het was wel een érg druk en hectisch jaar.”

100% kwaliteit
Veel mensen zijn sinds corona extra bezig met renoveren om duurzamer te wonen. Dat hebben alle partners gemerkt, maar in Groningen kwamen ook nog eens de aardbevingssubsidies los. Daar komt bij dat kozijnonderdelen wegens corona niet altijd even snel verkrijgbaar waren en als klap op de vuurpijl heerst landelijk een groot gebrek aan monteurs.

Amanda was er duidelijk over toen ze Bennie bezocht om het goede nieuws te brengen: “Het is ongelooflijk knap dat een ondernemer ondanks alle hectiek rustig blijft en 100% voor kwaliteit blijft gaan.” Voor Bennie is dat de normaalste zaak van de wereld: “Ik doe het goed of ik doe het niet. Zo werk ik al 38 jaar en dat blijf ik doen. Dat verdient de klant. Hier wordt niet aan de kwaliteit getornd. Die instelling geldt zowel voor rustige tijden als voor hoogtijdagen.”

Afremmen en motiveren
Bennie is dankbaar voor alles wat zijn team dit jaar extra gegeven heeft. “Zonder de juiste mensen, red je het niet.” Groot voordeel voor Bennie is behalve zijn loyale team dat zijn vrouw Monique in het bedrijf werkt. “Zo kun je keihard werken zonder dat je je partner uit het oog verliest. Ook zij gaat vol overgave voor Koster Glas & Kozijnen. Het is fantastisch dat ik iemand naast me heb staan die me motiveert en afremt wanneer dat nodig is. Monique begrijpt als geen ander waar ik mee bezig ben.”

Binding met klanten
De hectiek stopt niet in het nieuwe jaar. De aardbevingssubsidies lopen namelijk gewoon door. “Dat betekent dat we soms het geduld van de klant op de proef moeten stellen. Zelf vind ik dat ook lastig, want doordat de tijd tussen de verkoop en de montage wat verder uit elkaar ligt, verlies ik deels ook de binding met de klant.”
Bennie is blij dat hij zich in elk geval kan focussen op die klant, want de randzaken neemt Select Windows op zich. “Zij zorgen ervoor dat de kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien vanuit de fabriek geleverd worden en verzorgen de marketing. Dat is een hele zorg minder.”

Vakantie
Tussen kerst en oud en nieuw is Koster Glas en Kozijnen een week gesloten. Voor en na die tijd bent u van harte welkom in de showroom aan de Lavendelweg 19 in Groningen.

Team Koster Glas & Kozijnen wenst u prettige feestdagen en ziet u graag in de showroom!