40-jarig bestaan │Koster Glas en Kozijnen Groningen. Koster Glas en Kozijnen in Groningen bestaat 40 jaar. Wat is het geheim van de smid?

40-jarig bestaan │Koster Glas en Kozijnen Groningen. Koster Glas en Kozijnen in Groningen bestaat 40 jaar. Wat is het geheim van de smid?

Bennie Koster is trots dat zijn zaak dit jaar 40 jaar bestaat, maar hij blijft nuchter. “Je doet wat je leuk vindt en voordat je het weet vliegen de jaren voorbij.” En zo is het. Regelmatig treft hij kinderen van klanten van het eerste uur in zijn showroom. Zij zijn net als hun ouders op zoek naar een betrouwbare partij voor kozijnen, ramen, deuren, schuifpuien, dakkapellen, gevelbekleding en meer.

Na zijn opleiding, startte Bennie op 17-jarige leeftijd als glaszetter. Na twee jaar ging hij in militaire dienst. De bedoeling was dat hij daarna de zaak van zijn vader over zou nemen: een verzekeringsbedrijf met glasservice. Maar de jaren ‘80 waren lastige tijden. Zijn vader ging failliet. Bennie liet zich daardoor niet ontmoedigen en begon in 1983 een eigen glasbedrijf. “Na een jaar of 5 kwam daar hout bij. Ik deed wat vertimmeringen en soms een opbouw,” denkt Bennie terug. “Weer 10 jaar later deed onderhoudsarm kunststof zijn intrede. En dat is nog steeds wat ze voornamelijk doen: op maat gemaakte kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien monteren met het juiste isolatieglas.

Trouw team

De grote vraag is natuurlijk wat het geheim van de smid is om al 40 jaar succesvol te zijn. “Plezier in je werk, hard werken, goed werk leveren en service en kwaliteit altijd op één zetten. “En ík kan wel trouw zijn aan de baas,” grapt hij, “maar zonder team ben ik natuurlijk nergens”. Twee collega’s zijn hier al met pensioen gegaan, Teun draait al 30 jaar mee en zijn zoon Nathan is inmiddels ook al een poosje werkzaam bij Koster! André werkt er zelfs al 37 jaar. “Een trouw team is goud waard.” Aldus Bennie.


Select Windows
In 2013 sloot Bennie zich aan bij Select Windows. Zij hebben een eigen fabriek waar ze Schüco profielen verwerken tot unieke Select Windows kozijnen. “Daar ben ik al jaren aan verknocht. De marketingorganisatie van Select Windows neemt veel marketingtaken over, zodat ik daar geen omkijken naar heb en me 100% kan richten op de verkoop en service.”

Mooiste innovatie
Als Bennie terugdenkt aan de beste innovatie op het gebied van kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien, noemt hij het PADK-beslag op draaikiepramen. “Een fantastisch systeem waarbij het raam in z’n geheel zes millimeter naar voren komt om inbraakveilig te ventileren. Volledig volgens de strengste eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Verder heb ik hoge verwachtingen van het dunne en sterk isolerende vacuümglas, maar dat is iets voor de toekomst,” besluit deze 61-jarige gedreven ondernemer.

De gehele maand juni staat in het teken van het 40 jarig jubileum en ontvangen ze klanten feestelijk in de showroom. Ook een kijkje nemen? U bent van harte welkom in de showroom om rond te kijken. Voor een adviesgesprek kunt een afspraak maken door contact op te nemen via 050-5714915 of via de website.